1:a Advent...

... och enligt traditionen så är det ju julbord på Skottarn, och igår var inget undantag.. ett helt fantastiskt gott julbord, och mycket trevligt sällskap ( 15 pers vid "vårt bord" ), så det blev både god mat och glada sånger ! Hade med mig kameran, men, den glömdes tyvärr av, lyckades bara fånga själva julbordet på bild innan vi högg in på det *s*. Kan berätta att det förutom "det vanliga", bla fanns gravad älg, rökt renhjärta, sikrom med tillbehör, blåkokt röding, och på sillfronten fanns ju såklart favoriten svartvinbärssill, men även en nyhet för året, hjortronsill ( kan säga att jag var liiiite skeptisk, men den var görgo´ !! ) Kan mao helt klart rekommendera Pålles (Skottarns ... ) fantastiska julbord !!





Idag, så har för en gångs skull vädret inte bjudit på halv storm och ösregn, så vi tänkte att "japp, nu ... ska vi minsann få ner seglen".. vi drog upp det för tork, men, och det var uppe timme efter timme, men, vi fick till sist inse oss besegrade av den oerhört höga luftfuktigheten och vackert ta ner det och sätta på kapellet igen.. att ta in det och rulla ihop det fuktigt är ju som att be om att få mögel i det, men, vi fick i alla fall bytt bomkapell till det som är helt.. ( men utan lazy-jacks ), och det andra som var mer trasigt än helt i dragkedjan är nerpackat för hemfärd, tvagning och lagning ... När vi ändå var i farten, åkte slangen fram, liksom diskmedel o en svamp, så damen fick i alla fall "stora julbadet" ! Såå, summa sumarum så kan man ju lugnt säga att vi ägnat dagen åt bryggsegling och tvagning, och är nu väl värda lite glögg för att fira första advent ! Tilläggas bör också kanske att vi faktiskt har pyntat henne lite, med en juldoftande hyacint, och en ursöt liten tomte av som vi fick igår av Lasse & Tina vid namn "Razmuz" *s*.

Som lite kuriosa kan jag också berätta att vi nu har haft båten i 3 år och 9 mån, och, faktiskt tillbringat över ett år i henne totalt !!!!!!!!!!! Antingen tolkar man det som att vi nyttjar henne väl, eller också att vi är lite stolliga *s*.. det är helt valfritt.. !

Så här såg dagens bryggsegling ut i alla fall..





Önskar er alla en härlig Första Advent !




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0