Ibland...

.. så bara faller bitarna på plats,
de här bilderna, och papprena ( för de var "förvalda" för att hänga ihop med uppslag före o efter så att säga.. ) men, de har åkt fram o tillbaka hur många gånger som helst, det har liksom bara inte funkat alls, men, så kom då den här skissen, och allt blev bara självklart ! sånt gillas :-)
min vana trogen kör jag ju mina dubbla LO´s, men, man får ju bara ha med ett bidrag, så det får bli det vänstra av dem !
 
Skissen - veckans skiss v4:
 
och min tolkning:
 
 
och ihop med den andra sidan då som blev samma skiss, så blev helheten så här:
 
 
 
Ha det så gott !
 

Flitens lampa...

... har lyst det sista nu, och jag jobbar febrilt med att fylla alla hål i mitt "run-time" album ! Hösten har ju bara skenat iväg, och tyvärr har väl scrappandet fått stryka lite på foten, men, fotat, det har man ju gjort, så nu jobbar jag på att komma ikapp :-). det är lite blandat från hösten, en del är scrappade utifrån skisser, andra inte..
 
De små bilderna går att klicka på för att få större...
 
 
Först ut i raden blir en LO från Tommy & Lenas bröllop..
 
 
nästa är lite bilder som jag tog med mobilen under oktober månad då jag körde lite tema på FB - "vackra höst", och de här bilderna är några av dem...
 
 
 
sen för att slänga oss till en helt annan stil, så blir det uppslaget från höstens segling till Köpenhamn och Christians Kanal med våra vänner i Skåne, fotona är från Christiania.... say no more..pappret kändes klockrent i alla fall !
 
 
 
från september månad, så fanns det lite bilder från en kräftskiva, som nu även de har landat i albumet...
 
 
 
hade inga fiffiga dekorationer till detta ändamål, så, det fick bli printade cliparts ! funkar ju det med..
och, från det här kalaset, kommer även fotot på nästa...
 
 
sen har vi min nya "date", Fernet alias "Ferro" som även han har blivit scrappad !
den högra sidan är efter veckans skiss v3
 
 
 
ja, det här med färgåtergivelse... hmmm
 
nästa uppslag, är från julfirandet, och, den vänstra sidan är gjord efter SWE´s skiss v1:
 
 
prova den :-) väldigt inspirerande o "lätt" !!
 
 
 
ja,
det var nog det som har tagit vägen via linsen i alla fall...
 
Ha det !

Årets första veckans...

.. skiss tolkad !!! har nu en förhoppning om att jag stabilt ska köra dem under våren :-), men, vi får väl se hur det går !!
 
så här blev i alla fall mitt resultat av följande skiss - v3
 
 
 
En skiss som inspirerade mig väldigt mycket, och allt bara trillade på plats !
bilderna är på min nya medryttarhäst - "Ferro", som är en riktig pussgurka :-)
 
Hej hopp
 
 

10 favoriter...

.. är ju ett populärt tema i dessa dagar..
så, jag kan ju inte vara sämre jag :-)
mina favoriter, får bli foton, och det finns ju en del o välja på kan vi lugnt säga, och det är inte lätt att bara ta ut 10, men, här kommer de, helt utan inbördes rangordning, endast kronolig.. och med en liten förklaring varför just de är utvalda !
 
 
Först ut i kavalkaden blir en bild från Orsa-Grönklitt där vi fick några välbehövliga dagar "off" med fantastiskt väder, och bra skidåkning i manchester :-) !! Tack mor och far för den helgen !!
 
 
Nästa bild, får bli den här, på en nysjösatt och nyfixad dam, tidig vår och hela säsongen framför oss ! den liksom bara andas förväntning och förhoppningar om många härliga turer ! dessutom hade vi lagt rätt mycket arbete och var väldigt glada o stolta över det :-), x-tra roligt är också att hon ligger "hemma fast ändå inte"...
 
 
Vilda vackra Hållö... en av de första turerna vi gjorde efter hemseglingen, och det var också en oförglömlig helg på många sätt... det var då vi vinschade oss in till bryggan, och dieslade oss ut...sen gjorde ju inte vädret och det alltid lika trevliga sällskapet med Liv o Magnus helgen mindre minnesvärd :-)
 
 
Mallis, en vecka... say no more... vi snackar en vecka ingen kommer att glömma !! och här vill jag bara säga, Tack Martin !!! för allt vi fick uppleva o nya bekantskaper :-)
 
 
Semestersegling - favorit i repris, såklart... underbara älskade Anholt... levererar alltid !
 
 
Vackra stockrosor, ja, jag älskar ju dessa blomster som man aldrig får nog av, och i Danmark får man verkligen sitt lystmäte av dessa skönheter ! Just dessa fanns i Saeby där vi hade några goa dagar !
 
 
Jag o mina solnedångar, såklart en solnedgång måste finnas bland 10-topp bilder från året, och den här var lite speciell på många sätt, dels var det en ny plats - Sejerö, och hela den kvällen vi hade där var en sån där magisk afton tillsammans med våra vänner Eva & Andres. Vi hade fått avvakta några dagar för att kunna mötas, pga envisa åsk-oväder som låg mellan oss, men när vi väl träffades, så hade vi en härlig dag med bubbel, solsken, grillning och sedan "spontan-allsång" nere i hamnen med lokala spelemän... oförglömlig afton !
 
 
Ännu en favorit... ja, till sist, sista veckan på semestern, kom vi då äntligen till mitt älskade Väderöarna, och lyckades pricka in ett par dagar med riktigt högsommarväder, och fick dessutom den absolut bästa platsen man kan få där i rännan... den man ligger bredsida, utan att kunna ha någon på utsidan om sig :-)
 
 
Årets bröllop... ja, vad ska man säga, det var en ära att få både vara fotografen förstås, men att framförallt få vara med o dela denna fantastiska dag med de här goa vännerna ! vilken dag, så mycket kärlek o värme så det värmer i hjärtat bara man tänker på det :-)
 
 
Sista bilden ut, är från vår vistelse i Budapest, många fina bilder blev det ju på vackra vyer och byggnader, men, den här, symboliserar nog ändå en fantastisk rolig kväll... när vi är på väg hemåt i natten efter många glada skratt och god mat & dryck ! tack Fia & Claes för en lyckad resa !!
 
Nu hoppas man bara att det blir lika svårt o välja en topp 10 lista för det här året sen när det är slut... isåfall innebär det ju att man haft många fina stunder, sett vackra platser, och helt enkelt njutit av livet !
 
Ha en god fortsättning !
 

Åsså den sista...

.. utmaningen från "Jultutmaningar" på Veckans Skiss... i sista minuten kan man väl säga !
 
Utmaningen löd:
 
4. Ring ut det gamla och ring in det nya.
Vad innebär det nya året för dig? Vad tänker du på när du tänker på det gamla? Eller tänker du mest på det konstiga lilla utrymmet där emellan? Vi tänker mycket på att vi vill ha dig med hela det nya året så vår klocka ringer högt och tydligt,vår stjärna  lyser starkast på scraphimlen och det finns ingen annan som förstår dina behov så bra!! Eller?? Vem lyser klarast i ditt hjärta, vem är din stjärna?? I den här utmaningen skall du tolka Ann-Louises skiss och inspireras av fotot:

  
   
 
För mig blev fotot till detta helt självklart, och det är från en utbildning jag gick under förra året där vi hade denna underbara person som facilitator, och, på vår "avslutning" tog vi den här bilden på henne med en stjärna ritad bakom sig ! Hon var vår "guiding star" under hela den här resan, och en person som garanterat kommer att följa med en, om så bara från axeln :-). Från skissen har jag tagit "krumelurerna", samt cirkeln och lite stämplat, och från fotot så har jag såklart tagit stjärnan, men också det blå och det röda !
 
Så här blev mitt resultat !
 
 
cardstocken ska i alla fall föreställa blå i originalfärg.....
 
ja, det var allt jag hann med i utmaningarna på två kvällar :-)
 
ser fram emot vårens alla skisser !!
 
Hej hopp !

Ännu...

.. en julutmaning tolkad !
 
så här såg utmaningen ut !
 
3. Fotspår i snön
Finns det något härligare än att vara den första som sätter ned sina fötter på en stor vidsträckt och snöig äng?? Vilken känsla av frihet!! Ha detta i åtanke när du tittar ned på ditt tomma papper som snart skall fyllas med stämpelavtryck. I den här utmaningen skall du inspireras av Mayas skiss, göra en "Clean & Simple" tolkning (det betyder mycket tom yta på pappret, precis som på skissen) och använda stämplar:

 
och mitt resultat:
 
 
den är är inte så lik min stil... bara en bild, och mycket tom yta !! en utmaning i sig för mig, men, ack så enkel ändå ! kanske länns lite märkligt ändå att ta en bild från en vacker solnedgång från i somras, men, samtidigt så känns havet också ganska orört... och vidsträckt... så jag såg nog nån koppling ändå :-), mycket orörd yta blev det, och stämplat blev det också ! Trista är väl bara att färgåtergivelsen blir sådär när man fotar inne när mörkret lagt sig... cardstocken ska föreställa vit....
 
Hej Hopp
 
 

Årets första utmaning...

.. från Veckans skiss !
blev lite tunt under hösten med att hänga med på skisserna, men, har en förhoppning om att det skall bli bättring ! ligger rätt så efter i mitt "run-time" album kan vi lugnt säga.. så, det finns o scrappa !
 
Men, först ut av de här julutmaningarna blev i alla fall den här !
 
2. Baka Baka Julekaka
Ja, nu är det recept som gäller!! På med förklädet och saxen i högsta hugg. I december har vi 4 adventiga söndagar att njuta av. Följ Jenni Allrams recept för bästa och mysigaste resultat:
1 foto
2 olika dekorationer
3 olika typsnitt
4 olika färger och material (t.ex mönstrat papper, acrylfärg, mist m.fl)

 
***
 
så här blev mitt resultat !
 
 
1 foto - OK
2 olika dekorationer - Metallblomma, knappar
3 olika typsnitt - OK, dymo, plus två olika Thickers
4 olika färger och material - gråbeige CS, Orange matta, Gult papper bakom ( handgjort från Indien.. ) och till sist en ljusbeige mönstrad ..
 
Hej Hopp

Sent...

.. ska syndaren vakna.. men, bättre sent än aldrig :-)
det gäller ju heeela dagen lång i alla fall !!
jag tog tag i två utmaningar igårkväll, väldigt inspirerande ! Me like :-)
 
 
Scrappa på !!

God...

... fortsättning på det nya året !!
 
 
 
Ta väl hand om det :-)

RSS 2.0