Idag...

... gick det lite bättre med kortmakeriet !! har förvisso snöat in lite på mina jordgubbar... men.. de är ju så söta *s*... Insåg att lådan jag har på jobbet börjar bli tunn på just Grattis-kort, såå, det är hög tid att fylla på !! och så här blev de i alla fall !

         

Hej svejs så länge

Vinden..

... verkar äntligen ha avtagit.... !
Men, det har inte blivit något scrappat idag, däremot fick jag till sist ihop två kort... ( det satt hårt åt, länge.. var nära att ge upp, det ville sig bara inte *s* ) ... så här blev de i alla fall.. ( snöade in lite på de söta jordgubbarna ... )

image84    image85

Finns...

... det verkligen ingen hejd på detta evinnerliga blåsande ???
man blir ju helt matt... känns som om vinden går rakt igenom en,  för att stjäla ens energi för att orka fortsätta blåsa ?!?! är det bara jag som känner det så ?
Nåväl...
det var i alla fall lite lugnt en stund på förmiddagen igår och då kunde äntligen skorstenen till vedspisen installeras ( även om det började snöa mitt i installationen !??! )... så, nu har vi premiäreldat i den !! och .. det funkar !! Hade därför en salig sambo igår ( den här vedspisen har tydligen befunnit sig här och inväntat detta ögonblick i 13 år... )
Fick i alla fall äntligen scrappat lite nytt !!! och, det blev husets tur den här gången... och, jag har för första gången hoppat på en utmaning !!!! Februari månads utmaning på http://pysslarna.blogg.se/ ... och, om jag har förstått det hela rätt så krävdes ingen spec på materialet ( för det har jag ju ingen koll på .... ) Dock var ju utmaningen bara en sida, och, jag vill ju göra hela uppslag, så, det är den vänstra sidan som är gjord för utmaningen !

 

det var alltså badrummets tur att få komma in i albumet, och.. det är de fina handdukarna ( som vi fick i julklapp av mina föräldrar  ) som fått styra hela färgsättningen.....

Nu får vi se om jag det blir mer scrappat eller pysslat... har nämligen beredskap för en produktionssättning idag, såå, förhoppningsvis rullar allt på som det skall, och jag kan ägna mig åt vad jag tycker är kul... eller, så får jag hett om örenen !! det visar sig.....

Hepp

Fredag...

... och solen skiner !!! är det inte underbart så säg !!
och, en hel helg att kunna ägna sig åt vad man vill !!
hoppas kunna lägga lite tid på pyssel....
det har ju varit lite tunt med kortmakeri och scrappande den sista veckan,
men, för att det inte ska bli tomt med uppdateringar här ( av pysselart ) så tar och bjuder på ett par uppslag från husets album som omväxling !!

 

 

Ett från utsidan... och ett från insidan !!!
( dekoration på köksidan är delar ur tapeten ! utklippt från det som blev kvar.... )
Kanske bör tillägga att det är ett hus som är "under construction"... ett bygge/renovering som vi har hållt på med i 3 år nu... hela övervåningen är påbyggd tex... och, köket var det som totalrenoverades under förra våren.
Därför har huset fått ett alldeles eget album där det är tänkt att all dokumentation från bygget ska hamna !

Ha en underbar helg !!!

Vill...

bara önska alla som kikar in här ...

image77

( bilden på denna fantastiskt vackra blomma är lånad från odla.nu & modifierad av mig )


//Charlotta

P.S utan att avslöja för mycket kommer nog denna blomma att kunna skådas under vårt tak inom en snar framtid... D.S


Musslor...

... i stora lass... har vi njutit av i helgen... !! Båten har fått sig ett välbehövligt besök, och vi en lika välbehövlig avkoppling i den miljö vi trivs som bäst ! Man hade väl kanske kunnat önskat att vädret kunde varit lite charmigare, men, man ska väl vara glad för att det inte blåste kuling eller mer *s*... faktum var att vi fick se en skymt av solen i lördags när vi var ute på långpromenad ! Det gjorde inte ont alls.. även om ögonen inte var vana vid det !
Men... så kom då "helgens höjdpunkt"... musselätandet... och i goda vänners lag... kan det bli så mycket bättre !
Självklart tittade vi även på Melodifestivalen, men, vet inte om det ens är värt att nämna något om den............( mer än att undra vart Velvet tog vägen ??? )
Summa sumarum, kan jag bara säga att det varit en kalasbra helg !!! ( trots att det inte blivit något pysslat *s*, och att tiden går alldeles för fort .... ) Bjuder på en bild på de fantastiskt goda musslorna som världens bästa kock Pålle fixat till !

image75

Ha de !

Utmaningen...

... jag gav mig själv häromdagen är nu genomförd !! Den gick alltså ut på att jag skulle scrappa ett uppslag till båtens album som INTE skulle gå i blått &/eller brunt....
och, om jag får säga det själv, så blev jag väldigt nöjd med resultatet *s*

 

försökte också att "släppa loss" lite, och inte vara så fyrkantig som jag insett att jag ofta är *s* det gav mersmak....
Kan också tilläggas att själv solnedgångsbilden är utskriven på canvas ! & ... eftersom jag och Robocraft fortfarande inte är på samma våglängd, så skrev jag ut Titeln från början i stället.....

Äntligen....

... blev då detta uppslag klart... det blev egentligen så gott som klart i söndags... förutom titeln, men, sen har jag haft ett mindre krig med min Robocraft... vi har inte varit sams alls, såå, idag gav jag upp, och körde ut titeln på fotoskrivaren istället ! Och, monteringen av det hela har skett under reklampauserna, först under "Bygglov" ( som man ju inte kan missa... ), och sedan "House" ( som också är en favorit! ) ! Men, tyvärr blev jag inte helt nöjd, jag var jättenöjd med allt, tills jag fick för mig att lägga vitt runt titeln.... men, eftersom det var det sista jag gjorde.. så har jag ingen lust att göra om det *s*.... ja ja... så här blev det i alla fall !

 

som synes är det vår ögonsten som fick ännu ett uppslag...

( och jag inser att även detta går i brunt och blått !??! *s* ..
min utmaning till mig själv blir att nästa uppslag till båten får inte ha de färgerna ! )

Tjings

Jo, förresten... är det någon som har en Robocraft och som är vän med den så får du gärna dela med dig av tips....

Ännu...

... en dag med blåst... regn och allmänt grått..... ska det aldrig ta slut ???
jag behöver sol !!!!!!!!!!!
men, det positiva med tråk-vädret är ju att man får gjort en del inomhus....,
först ut idag blev faktiskt målning av "trappschaktet" ner till källaren...
( sista väggen upp mot tegelväggen ( som är en halvvägg till mitt pysselrum ) blev putsad av husets herre igår) såå, det var bara för husets förste målare att ta sig an väggarna ...
och, för en gångs skull hann jag ta fram kameran innan jag gick lös med rollern och penseln, så jag kan faktiskt bjuda på ett par före och efter bilder !

    

Och, när jag ändå hade kameran framme, så blev tavlorna som tillverkades och hängdes upp igår, även de förevigade..

image68

Bilden är tagen på ett av våra favoritställen på vår kära kust - Gullholmen

image69

"Ovädersbilden", är från Väderöarna.. och, kan säga att det var mycket vind och regn i det molnet !!

Jo, måste bara bjuda på en bild till...., vi tog fram en bananlåda, för att packa ner det sista av julen i, men, det var något annat som packade ner sig självt.... ett stycke grå katt !! undrar om han vill bli inställd på en hylla i "bo´a" med texten "Grå katt, att ta fram till advent" !!!

image70

Nä, nu ska här scrappas !! ( hoppas jag... viljan och inspirationen finns i alla fall, 
men, sen om det blir något av det, det visar sig ! )

Ha en skön söndagseftermiddag önskar jag dig som läser detta !
 

Vaddå lugnet...

... efter stormen ???? stormen var ju i torsdags... men, jag tycker det blåser lika eländigt ännu.... Men, lugnet efter "tavel-stormen" har i alla fall infunnit sig ! och, med tanke på vädret, och det oskrivna bladet i almanackan, så har jag med gott samvete kunna ägna mig åt lite pyssel ! fick min söta "möss-stämpel" häromdagen, och, var ju såklart tvungen att köra ett race med den *s*.... sååå, jaaa... man kan väl säga att det blev möss för hela slanten....  här kommer ett axplock av skörden...

   

som vanligt är det akvarell-lådan som använts vid färgläggningen...

Sen har jag faktiskt gjort ett par canvas-tavlor till oss själva ! ( hade liksom ångan uppe, och printern laddad med canvas... )... ev kan det bli en bild på hur det blev under morgondagen...

Ha en go lördagskväll !!

RSS 2.0