1:a Advent...

... och enligt traditionen så är det ju julbord på Skottarn, och igår var inget undantag.. ett helt fantastiskt gott julbord, och mycket trevligt sällskap ( 15 pers vid "vårt bord" ), så det blev både god mat och glada sånger ! Hade med mig kameran, men, den glömdes tyvärr av, lyckades bara fånga själva julbordet på bild innan vi högg in på det *s*. Kan berätta att det förutom "det vanliga", bla fanns gravad älg, rökt renhjärta, sikrom med tillbehör, blåkokt röding, och på sillfronten fanns ju såklart favoriten svartvinbärssill, men även en nyhet för året, hjortronsill ( kan säga att jag var liiiite skeptisk, men den var görgo´ !! ) Kan mao helt klart rekommendera Pålles (Skottarns ... ) fantastiska julbord !!

Idag, så har för en gångs skull vädret inte bjudit på halv storm och ösregn, så vi tänkte att "japp, nu ... ska vi minsann få ner seglen".. vi drog upp det för tork, men, och det var uppe timme efter timme, men, vi fick till sist inse oss besegrade av den oerhört höga luftfuktigheten och vackert ta ner det och sätta på kapellet igen.. att ta in det och rulla ihop det fuktigt är ju som att be om att få mögel i det, men, vi fick i alla fall bytt bomkapell till det som är helt.. ( men utan lazy-jacks ), och det andra som var mer trasigt än helt i dragkedjan är nerpackat för hemfärd, tvagning och lagning ... När vi ändå var i farten, åkte slangen fram, liksom diskmedel o en svamp, så damen fick i alla fall "stora julbadet" ! Såå, summa sumarum så kan man ju lugnt säga att vi ägnat dagen åt bryggsegling och tvagning, och är nu väl värda lite glögg för att fira första advent ! Tilläggas bör också kanske att vi faktiskt har pyntat henne lite, med en juldoftande hyacint, och en ursöt liten tomte av som vi fick igår av Lasse & Tina vid namn "Razmuz" *s*.

Som lite kuriosa kan jag också berätta att vi nu har haft båten i 3 år och 9 mån, och, faktiskt tillbringat över ett år i henne totalt !!!!!!!!!!! Antingen tolkar man det som att vi nyttjar henne väl, eller också att vi är lite stolliga *s*.. det är helt valfritt.. !

Så här såg dagens bryggsegling ut i alla fall..

Önskar er alla en härlig Första Advent !
Lite...

... scrappat... från Prag-resan !
en enda blev skapad utifrån en skiss, och det var efter "Veckans Skiss"


 

Och så här ser den ut ihop med sin "parhäst"...

 

Pappret på de här fick jag med mig från restaurangen, de var underläggen !!
( självklart frågade om jag fick ta med dem *s*.. Pålle & Joppe tyckte jag var väldigt pinsam ! )

 

Det här uppslaget är nog det mest snabbscrappade jag någonsin lyckats med !
tror jag var klar på mindre än en timme... men, så var det ju väldigt tacksamma papper, och inte så mycket "jox" på dem heller...

Hade tagit med mig allt material för att kunna göra lite julkort i helgen, CS som skulle skäras till till kort, "julpapper", och uppstämplade "God Jul"... MEN, fick jag med mig skäraren då ???? nix... och hur långt kommer man då då... nä, typ ingenstans ! ja ja... det får väl bli en annan dag...

Hej hopp


Fick...

... ett litet önskemål.... "Jag efterlyser en härlig havsbild för att råda bot på min totala båtabstinens...........", och, ja, vad passar inte bättre i novembermörker och höstrusk än lite goa bilder från sommaren !!

Bjuder på ett litet axplock ifrån semesterseglingen:OCH, för den som inte kommer ihåg...
så var ju sommarens "plåga" den här -> http://www.youtube.com/watch?v=HORXIHQyjlc

Fick ni inte en go´ sommarfeeling nu... så vet jag inte vad jag ska hitt´ på  *s*

Ha det tills vi råkas !

Några...

... nya alster skapade efter skisser på Veckans Skiss och SWE ...

börjar med en som blev en dubbel från och SWE 

och så en enkel utifrån Veckans Skiss
( den har förvisso en andra sida, men inte utifrån skissen... )


Bilderna är från Prag-resan....

Det var alles för den här gången !

Ha det tills vi råkas ... man vet aldrig när det kan bli...
men, du får hemskt gärna sätta ett litet tassavtryck efter dig,
är ju kul o veta OM det här nån här i tittar, och vem det isåfall är !!


RSS 2.0